top of page

Lieve Becaus

Master in de klinische psychologie (K.U.Leuven, 1997)

Visum gezondheidszorgberoep: 320593

 

  • Erkend Lid van de Belgische Federatie van Psychologen (BFP) en de Vlaamse Vereniging voor Klinisch Psychologen (VVKP).

  • Erkend Psychotherapeut Vlaamse Vereniging voor Cliëntgericht-Experiëntiële Psychotherapie en Counseling (VVCEPC, 2005)

  • Erkend en gecertificeerd Loopbaancoach (Arabel, 2013)

  • Erkend en gecertificeerd Stress- & Burn-outcoach (VESB, 2015)

  • Erkend en gecertificeerd Hartcoherentie-coach (Louvanie, 2018)

  • Erkend facilitator Psych-K en Live the Connection coach (2018)

  • Gecertificeerd Coach <<Coaching & Kanker>> (Stichting Tegen Kanker, 2020)

oie_transparent.png
1024px-LinkedIn_Logo.svg.png
oie_transparent (2).png

Ik hou ervan mezelf telkens opnieuw uit te dagen in leven en werk. In mijn loopbaan ben ik altijd al proactief op zoek naar wat beste matcht met wie ik ben en wat ik nodig heb. Via specialisatie-opleidingen, vakliteratuur, studiedagen en intervisies blijf ik me continu verdiepen en versterken.

 

De eerste 10 jaar van mijn loopbaan werkte ik als psycholoog, teamcoördinator en psychotherapeut in zowel residentiële als ambulante hulpverlening. Nadien werkte ik 6 jaar als leidinggevende en manager in de kinderopvangsector. Meeste energie en voldoening haalde ik uit het coachen van de medewerkers. Echter, het management was vaak zo tijdrovend dat ik de neiging had over eigen grenzen te gaan, zeker in combinatie met mijn – op dat moment – jong gezin. Het was dus tijd voor een verandering om de balans en voldoening in werk en leven weer te herstellen…

 

Zo kwam het dat ik er begin 2013 voor koos me te verdiepen in loopbaanbegeleiding via de opleiding Solution-Focused Loopbaancoaching bij VZW Arabel. Doorheen dit opleidingstraject maakte ik ook uitgebreid kennis met de Solution Focused Brief Therapy. Deze principes bleken zeer goed te integreren met de cliëntgerichte psychotherapie. Na enkele jaren op een zijspoor als leidinggevende en manager te hebben gewerkt, voelde dit voor mij eindelijk weer als “thuiskomen”.

​Dit deed me besluiten mijn eigen loopbaan een nieuwe wending te geven en te kiezen voor een integratie van de twee professionele werelden waarin ik tot dan toe werkzaam was. En dat was het begin van ‘Actief Stilstaan’…

Een plek waar mensen actief kunnen stil staan bij persoonlijke thema’s rond leven en werk.

Om betaling met loopbaancheques mogelijk te maken, werkte ik van 2013 - 2018 als freelancer voor VZW Arabel, pioneer in Vlaanderen inzake loopbaanbegeleiding. Sinds 2018 is Actief Stilstaan zelf erkend en gemandateerd door VDAB voor gesubsidieerde loopbaanbegeleiding.

BC-Certified-logo_BC-9022.png
golf 3.png
bottom of page